Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Події та анонси
Контрастна версія
Звичайна версія

20171120 104150  20171120 104224

     Управління поширення інформації та комунікацій і управління збирання та підготовки даних Головного управління статистики у Харківській області 20 листопада 2017 року провели семінар зі студентами та викладачами Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тему "Роль статистики в сучасному суспільстві. Напрямки використання статистичної інформації. Презентація статистичних видань Головного управління статистики".
     Відкрив семінар заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області І.Г.Наумов зі вступним словом про роль статистики в сучасному суспільстві, цілі, завдання державної статистики та основні напрямки використання статистичної інформації.
     Продовжила виступ начальник управління поширення інформації та комунікацій О.А.Глухова, яка розповіла про діяльність Головного управління статистики у Харківській області, його структурні та відокремлені підрозділи, а також процеси виробництва статистичної інформації.
    Про порядок та спосіб подання статистичної та фінансової звітності до органів державної статистики доповіла заступник начальника управління – начальник відділу взаємодії з респондентами та роботи з постачальниками адміністративних даних Петренко Л.І.
    Презентували статистичні видання Головного управління статистики у Харківській області та ознайомили з інформаційним наповненням офіційного веб-сайту фахівці управління поширення інформації та комунікацій Кошелева М.В. та Приданникова Ю.Є.
     Учасники семінару переконалися, що інформаційна статистична база необхідна для прийняття обґрунтованих управлінських рішень та статистичного забезпечення управління суспільно-економічним розвитком.
     Підсумком проведення семінару стало визначення очікувань користувачів статистичної інформації та міри задоволення їх інформаційних потреб шляхом анонімного анкетного опитування.

 


 

20171114 094439

20171114 094453     14 листопада 2017 року управлінням поширення інформації та комунікацій проведено семінар зі здобувачами наукових ступенів докторів філософії та викладачами Національного фармацевтичного університету на тему: "Статистика України: цілі, задачі, процеси статистичного виробництва".

    Мета даного заходу – ознайомлення запрошених з діяльністю Головного управління статистики у Харківській області, з основними процесами статистичного виробництва та методологією поширення статистичної інформації.
     Засідання відкрила начальник управління поширення інформації та комунікацій Головного управління статистики у Харківській області Глухова О.А. зі вступним словом про роль статистики в сучасному суспільстві, цілі та основні завдання державної статистики. В обговоренні питань порядку денного також прийняли участь фахівці управління поширення інформації та комунікацій Філатова І.І., Кошелева М.В., Приданникова Ю.Є., а також викладачі університету.
    У ході семінару було висвітлено статистичні показники з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, зі статистики охорони здоров’я, демографічної статистики тощо.
    У заключній частині засідання слухачі ознайомилися з інформаційно-аналітичними матеріалами, що готуються у Головному управлінні статистики та переконалися в тому, що статистика безперечно потрібна та важлива складова у будь-якій галузі.
 
 

 

20171101 130049

20171101 130121

    1 листопада 2017 року фахівцями управління поширення інформації та комунікацій Головного управління статистики у Харківській області був проведений семінар зі студентами та викладачами Харківського національного університету будівництва та архітектури на тему "Роль статистики в сучасному суспільстві. Напрямки використання статистичної інформації. Презентація статистичних видань Головного управління статистики".

   Семінар відкрив заступник начальника Головного управління статистики І.Г.Наумов, який наголосив на ролі статистики у житті людини, суспільства, бізнесі і ефективному управлінні, а також у забезпеченні органів державної влади науково обґрунтованою статистичною інформацією з метою прийняття ефективних управлінських рішень.

   Продовжила виступ на семінарі заступник начальника управління – начальник відділу поширення інформації та інформаційно-аналітичної роботи Герман Н.М., яка коротко висвітлила окремі історичні аспекти становлення сучасної статистики як науки та сфери прикладної діяльності, ознайомила учасників семінару із запровадженням процесно-орієнтовного підходу до вироблення статистичної інформації та організації статистичної діяльності.
     Заступник начальника управління – начальнику відділу комплексних публікацій управління поширення інформації та комунікацій Філатова І.І. розповіла про галузі статистики, методи збору, обробки та узагальнення статистичної інформації, надала основні визначення статистики будівництва, капітальних інвестицій.
      З основними показниками соціально-економічного розвитку Харківської області та інформаційним наповненням офіційного веб-сайту Головного управління статистики ознайомила головний спеціаліст-економіст відділу інформаційного наповнення веб-сайту управління поширення інформації та комунікацій  Приданникова Ю.Є.
   Учасники семінару переконалися, що потреба у статистичній інформації зумовлена необхідністю створення системи безперервного спостереження за фактичним станом справ в соціально-економічній сфері для своєчасного виявлення і системного аналізу змін, які в ній проходять для прийняття обґрунтованих управлінських рішень та статистичного забезпечення управління суспільно-економічним розвитком.
   Підсумком проведення семінару стало визначення очікувань користувачів статистичної інформації та міри задоволення їх інформаційних потреб шляхом анонімного анкетного опитування.
 

 

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech